У Середньовіччя черемша була відома як засіб, що очищує кров, допомагає лікувати хвороби шлунка. І вважалось, що вона засіб проти чуми й холери.
У німецькому місті Ебербах щорічно проводять захід під назвою «Eberbacher Bärlauchtage» (дослівно: Ебербаські дні черемші або Ебербаський фестиваль черемші), присвячений черемші, яка дуже поширена в регіоні, і її використанні в кулінарії.
https://www.youtube.com/watch?v=KvfulAzYpVE
...40 років тому ми сідали в "Копійку" весної і їхали під Тетерев кудись -- збирати саме черемшу або молодий дікий часник.
У Львові (як і в Польщі, Чехословаччині) хліб з черемшею згадують сотні років в дописах блогерів тих років.
У сусідньому селі свата живуть (чи жили) осетини, тут ходять легенди про їх давонджин -- пиріг з черемшею. Покійна тітка свата нам таке спекла, було супер смачно.
А потім сказала, що то в неї слабий натяк на справжній смаколик, бо й бринза не та, і масло трохи не те.
А на Росії ще 200 років тому то не їли, пише https://p-syutkin.livejournal.com/634869.html...
Community Info